Акција ,,Осмех за све”

79

У оквиру акције „Осмех за све“, коју реализују ПУ „Полетарац“ и УЛОБ – Удружење за локално организовање Баточина из Баточине, одржана је бесплатна пројекција цртаних филмова. Бесплатна пројекција серије цртаних филмова, прилагођених узрасту на који се акција односи, одржана је 27.03.2019. године у 18 часова у сали Културног центра „Доситеј Обрадовић“ у Баточини.

Посетиоцима је пројектован цртани филм Клифорд велики црвени пас епизода ,,Нико није савршен,, и ,,Леа не воли  да дели”  и Кукурику шоу  епизода о различитости. За крај је пуштена песма ,,Не ругај се” када су деца играла на бини са балонима и на крају цртала  како они виде различитост.

На почетку и на крају акције деца су анкетирана. Анкетом је увиђено какава су њихова размишљања на тему различитости и какву су поуку извукли из цртаних филмова.

У холу Културног центра ,,Доситеј Обрадовић” је припремљено послужење  за сву децу пре и после акције.

Пројекцију цртаних филмова  су посетила деца из основне школе, предшколске установе, УЛОБ- а  са територије Баточине и околних села. Акцијом је планирано присуство 50 малишана, а акцију је посетило преко 100 посетилаца чиме је посећеност премашила очекивања, те је донет закључак да постоји потреба за овим видом акција. Деца су се дружила, играла, певала, цртала и провела једно своје послеподне у лепим активностима и садржајима.