Održana tribina na temu bezbednosti na internetu u okviru projekta „Bezbedni klinci“

231

U okviru projekta „Bezbedni klinci“, koji realizuje Pedagoško društvo uz pomoć i podršku  kompanije VIP mobile Srbija,  13.3.2019. g. u 18:30 časova u biblioteci osnovne škole „Miroslav Antić“, održana je tribina na temu bezbednosti na internetu. Tribina, ko i ceo projekat, ima za cilj osnaživanje i edukaciju roditelja kako bi na pravi način mogli da prepoznaju prednosti, ali i opasnosti digitalnog sveta u kome njihova deca odrastaju i  kako bi im pružili adekvatnu pomoć i podršku.

Na tribini su govorili: Dejan Turk, generalni direktor VIP Srbija, Biljana Lajović, psiholog, koordinator Jedinice za zaštitu dece od nasilja i diskriminacije pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  i Ana Mirković, psiholog, suosnivač Instituta za digitalne komunikacije u Beogradu, savetnik UNICEF-a za digitalne komunikacije. Moderator tribine je bila Nataša Stojanović, predsednica Pedagoškog društva Srbije. Tema i učesnici su toliko pobudili interesovanje kod više od 60 prisutnih roditelja pa je 90 minuta bilo malo za odgovore na sva pitanja koja su usledila. Roditelji su izrazili želju da se događaj ponovo organizuje za još veći broj prisutnih.

Kao deo ovog projekta na internetu je postavljena veb platforma za mame i tate koja treba da pomogne roditeljima da se edukuju u cilju bezbednosti dece na internetu i zaštite dece u upotrebi novih tehnologija, većinu sadržaja platforme priređuju upravo članovi i saradnici Pedagoškog društva Srbije.(www.bezbedniklinci.rs)