Одржана трибина на тему безбедности на интернету у оквиру пројекта „Безбедни клинци“

252

У оквиру пројекта „Безбедни клинци“, који реализује Педагошко друштво уз помоћ и подршку  компаније ВИП мобиле Србија,  13.3.2019. г. у 18:30 часова у библиотеци основне школе „Мирослав Антић“, одржана је трибина на тему безбедности на интернету. Трибина, ко и цео пројекат, има за циљ оснаживање и едукацију родитеља како би на прави начин могли да препознају предности, али и опасности дигиталног света у коме њихова деца одрастају и  како би им пружили адекватну помоћ и подршку.

На трибини су говорили: Дејан Турк, генерални директор ВИП Србија, Биљана Лајовић, психолог, координатор Јединице за заштиту деце од насиља и дискриминације при Министарству просвете, науке и технолошког развоја,  и Ана Мирковић, психолог, суоснивач Института за дигиталне комуникације у Београду, саветник УНИЦЕФ-а за дигиталне комуникације. Модератор трибине је била Наташа Стојановић, председница Педагошког друштва Србије. Тема и учесници су толико побудили интересовање код више од 60 присутних родитеља па је 90 минута било мало за одговоре на сва питања која су уследила. Родитељи су изразили жељу да се догађај поново организује за још већи број присутних.

Као део овог пројекта на интернету је постављена веб платформа за маме и тате која треба да помогне родитељима да се едукују у циљу безбедности деце на интернету и заштите деце у употреби нових технологија, већину садржаја платформе приређују управо чланови и сарадници Педагошког друштва Србије.(www.bezbedniklinci.rs)