Одржан састанак са волонтерима поводом завршетка шестомесечног циклуса волонтирања

24

У петак 31. маја, у просторијама Педагошког друштва Србије, одржан је састанак са волонтерима поводом завршетка шестомесечног циклуса волонтирања, где је направљен осврт на период за нама.

Састанку су присуствовале председница Педагошког друштва Србије др Маја Врачар, секретар Марија Милинковић и волонтерке Јована Ванић, Мирјана Рајић, Марија Мијаиловић, Милена Вучинић, Тијана Милешевић, Катарина Лежаић и Милица Марковић.

Закључено је да је у претходном периоду написано и креирано више од 70 текстова, визуелних решења, објава за друштвене мреже и сајт Педагошког друштва Србије, да је обрађено више од 40 обука стручног усавршавња и онлајн сусрета, а уз то вршено је и унапређивање видљивости Педагошког друштва Србије. Поред тога, одржане су две радионице, једна са лекторком Педагошких новина ради унапређивања писања у новинарком стилу, као и радионица писања биографија знаменитих педагога у сарадњи са Викимедијом Србије, у циљу побољшавања компетинција и промовисања педагогије. Посећена су четири састанка Републичке секције стручник сарадника, организована је посета Педагошком музеју  и Шестој београдској гиманзији. Такође, уз помоћ волонтера, успешно су релизовани овогодишњи, једанести по реду, Сусрети педагога.

На основу заједничке рефлексије досадашњег рада, покренута су питања која се тичу задовољства досадашњим програмом волонтирања и дати су предлози за његово унапређивање у наредном периоду.

Захваљујемо се свима на пружању доприноса у раду друштва и радујемо се наредним приликама за сарадњу!