26.10 2022. године одржан састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога у Смедереву

84

У среду, 26.10 2022. године, у  Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању у Смедереву одржан је састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога у Смедереву. Састанку је присуствовало 19 педагога и психолога из школа са подручја смедеревске општине. Гост и сарадник на састанку је био Данијел Николић, просветни саветник Министарства просвеете, ШУ Пожаревац. Након усвајања записника са претходног састанка, присутне је о Скупштини Педагошког друштва Србије  известила педагог, делегат Гордана Милосављевић. Посебно је истакнуто да је Подружница стручних сарадника педагога и психолога у Смедереву, ове године добила Захвалницу за допринос у раду Педагошког друштва Србије у периоду од 2019.-2022.године . Такође, похваљен је досадашњи рад и ангажовање Тијане Ђокић, председнице Подружнице.

Стручни сарадник у ТТПШ „Деспот Ђурађ“, Марија Милошевић Несторовић је позвала присутне на презентацију реализованог Еразмус+ пројекта у петак у 13 часова .

Питања из праксе на која је као подршка и у саветодавној улози одговарао просветни саветник отворила су многе значајне теме. Разговарало се о менторском раду, инклузивном образовању, екстерном вредновању школа, појединачним и конкретним ситуацијама, плану транзиције…

Добијени су конкретни и конструктивни одговори, остварена сарадња  која ће се неговати у будућем раду