Одржан састанак актива стручних сарадника општине Власотинце

109

На недавно одржаној седници, тачније 8.9.2022.године у просторијама Културног центра у Власотинцу,  чланови Актива стручних сарадника, разговарали су о припремљености школа за 2022/2023.годину, у којима је у току изграда годишњих планова. Разменили су мишљења и идеје о даљој промоцији актива и стручног усавршавања чланова. Председница Актива Марина Лепојевић представила  је и одржала радионицу на тему „Примена листе индикатора за прелиминарну идентификацију ученика који су потенцијалне жртве трговине људима“. Актив је најавио и сарадњу са новоформираним општинским координационим телом за борбу против вршњачког насиља и сарадњу са невладиним организацијама. Било је речи о измени Правилника о степену и врсти образовања наставника и стручних сарадника у основној школи, али и о обухвату деце додатном подршком.

Једна од битнијих тачака на овој седници је био одабир делегата за присуство Скупштини Педагошког друштва Србије, која ће се одржати почетком октобра месеца. Присутни чланови Актива су се сложили да делагати на предстојећој Скупштини буду Марина Лепојевић, председник Актива стручних сарадника Власотинца и Миљана Тодоровић, члан Актива.

Актив стручних сарадника чине 27 чланова, а председница  Марина Лепојевић и заменица председника Драгана Станковић истакле су да је неопходно да се у раду актива подједнако укључе сви чланови.