Изборна Скупштина Педагошког друштва Србије одржана је 18.06.2021. године, у Месној заједници „Липов лад“ Пан театар, са почетком у 10 часова. Скупштину Педагошког друштва Србије отворила је председница ПДС-а Наташа Стојановић и поздравила све присутне. Радно тело Скупштине чиниле су: Мирјана Томић, подружница Ваљево и  члан управног одбора која је предложена и да председава Радним председништвом, Биљана  Дробњак, руководилац подружнице Мачванског окуга, и Јела Станојевић из Београда, уредница Педагошких новина. О раду Друштва  и финансијском пословању Друштва кроз ППТ презентацију упознала нас је председница Друштва Наташа Стојановић. О часопису „Настава и васпитање“ кратак извештај дала је уредница часописа проф. др Живка Крњаја. Сајт Друштва је представио Алекса Еремија. О раду Педагошких новина све присутне известила је уредница Јела Станојевић. Колегинице Тијана Ђокић – Смедерево, Биљана Дробњак – Мачвански округ, Ана Милановић – Краљево Рашки округ, Сузана Васић – Ниш  представиле су нам рад својих подружница са јако занимљивим, богатим активностима и истраживањима. Рад републичке секције педагога представила је Невенка Крагуљац, руководилац секције.

Председница Педагошког друштва Србије, Наташа Стојановић, представила је кључне активности у периоду од 2017. до 2021. године. Предлог  председнице Педагошког друштва Србије за избор новог председника за период 2021-2025. године наредне четири  године је Маја Врачар, члан управног одбора Друштва. Делегати су у припремном материјалу за Скупштину информисани о предлогу и добили су биографију предложеног кандидата. Маја Врачар, кандидат за председницу Педагошког  друштва Србије  је присутним делегатима кроз ППТ- презентацију представила свој рад, богато искуство и показала вољу и жељу за даљи развој Друштва. Након тога, приступило се гласању, кандидат Маја Врачар је једногласно изабрана за председника Педагошког друштва.

Након изборног дела Скупштине, уследио је свечани део – додела захвалница и признања Педагошког друштва Србије истакнутим појединцима и установама.

ЗАХВАЛНИЦЕ ПОЈЕДИНЦИМА

 • null

  Гордана Цветковић (постхумно)

  За  допринос у повезивању теорије и праксе у оквиру рада Секције педагога  Београда

 • null

  Драгана Спасојевић (постхумно)

  За изузетне заслуге у јачању угледа, афирмацији и развоју визије Педагошког друштва Србије

ЗАХВАЛНИЦЕ УСТАНОВАМА

 • null

  Подружница стручних сарадника Рашког округа

  За остваривање циљева и афирмацију Педагошког друштва Србија

 • null

  Завод за унапређивање образовања и васпитања

  За вишегодишњу сарадњу, подршку и допринос развоју Педагошког друштва Србије

 • null

  УНИЦЕФ Србија – Секција за образовање

  За вишегодишњу сарадњу, подршку и допринос развоју Педагошког друштва Србије

ПРИЗНАЊЕ

 • null

  Проф др Живка Крњаја

  За изузетан допринос у раду Педагошког друштва Србије, јачању угледа професије педагога и развоју педагошке науке