4.6.2021. године одржан је састанак Подружнице стручних сарадника Смедерево

259

У петак, 4.06.2021. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, одржан је састанак Подружнице стручних сарадника.

Након више од шест месеци  рада преко платформи, педагози и психолози запослени у основним и средњим школама у смедеревској општини окупили су се и за наредних годину дана изабрали председништво. Као и претходних година, председник је Тијана Ђокић, педагог у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову, а потпредседници Тијана Тодоров, педагог у МШ „Коста Манојловић“ у Смедереву и Марина Станојевић, психолог у ПУ „Наша радост“. На место записничара уместо Саше Бојанић Стевановић, на њен предлог, изабрана је Драгана Ристић, педагог у ОШ „Илија Милосављевић Коларац“ у Коларима. Гордана Милосављевић, педагог у ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву, одабрана је за делегата на скупштини Педагошког друштва Србије која ће се одржати 18.6.2021. године.

Тијана Ђокић је представила извештај и евалуацију  недавно одржаних Сусрета педагога , као и рад који је Истраживачки тим подружнице послао и  који је објављен као постер презентација на Сусретима педагога 2021.

Истраживање на тему „Задовољство запослених у образовању у Смедереву“ које је радио тим Подружнице  у сарадњи са свим члановима подружнице представила је Маријана Васиљевић, психолог у ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву.

Чланови запослени у средњим школама проследили су рекламни материјал за упис, размењене су информације о ученицима који ће средње школе уписати по посебним условима…

Наташа Максовић, сарадница РЦС , представила је Високу школу струковних студија економије која има издвојено одељење у Смедереву и наставу одржава у Регионалном центру. Ове информације и летке које је поделила стручним сарадницима из средњих школа биће значајне нашим матурантима који настављају школовање.

Стручни сарадници су донели одлуку да лого Подружнице педагога и психолога Смедерева буде стилизован грб града са годином оснивања Подружнице и совом као симболом мудрости у одгајању будућих нараштаја Смедерева.