Одржана прва онлајн конференција „Дигитално образовање 2020″ (доступан снимак конференције)

494

10. и 11. априла 2020. године одржана је прва онлајн конференција у образовању у Србији.

Онлајн конференцију „Дигитално образовање 20202″ организовао је Центар за образовне технологије на Западном Балкану у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања,  Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштваМинистарством просвете, науке и технолошког развојаЗаводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, Привредном комором Србије и Фондацијом Петља, а уз помоћ компанија Microsoft и Oracle.

Програм конференције је био подељен у два дана и реализовало га је преко 50 предавача, стручњака и практичара у образовању. Први дан је био намењен заједничким хоризонталним темама у сектору образовања. Други дан је био подељен по секторима на предшколско васпитање и образовање, инклузивно образовање, високо образовање и основно и средње образовање и васпитање.

Број учесника конференције

За учешће на конференцији пријавило се 6.600 учесника. Први дан конференцију је пратило 2.500 учесника. Други дан конференцију по секторима пратило је:

  • основно и средње образовање: 1400 ученика,
  • предшколско васпитање и образовање: 1000 учесника,
  • инклузивно образовање: 400 ученика и
  • високо образовање: 120 учесника.

Није нам познато да је до сада организована онлајн конференција овог обима у Србији, окружењу, али и шире.

Снимак конференције

За све заинтересоване који нису могли пратити конференцију уживо 10. и 11. априла, обезбеђени су снимци комплетне конференције којима можете приступити преко сајта Центра за образовне технологије на Западном Балкану, тј. преко веб адресе http://edtech.center/sr/konferencija-2020/

На истој веб адреси можете погледати и агенду конференције, кратке биографије предавача и описе представљених тема.