Održana prva onlajn konferencija „Digitalno obrazovanje 2020″ (dostupan snimak konferencije)

319

10. i 11. aprila 2020. godine održana je prva onlajn konferencija u obrazovanju u Srbiji.

Onlajn konferenciju „Digitalno obrazovanje 20202″ organizovao je Centar za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja,  Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštvaMinistarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvojaZavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Privrednom komorom Srbije i Fondacijom Petlja, a uz pomoć kompanija Microsoft i Oracle.

Program konferencije je bio podeljen u dva dana i realizovalo ga je preko 50 predavača, stručnjaka i praktičara u obrazovanju. Prvi dan je bio namenjen zajedničkim horizontalnim temama u sektoru obrazovanja. Drugi dan je bio podeljen po sektorima na predškolsko vaspitanje i obrazovanje, inkluzivno obrazovanje, visoko obrazovanje i osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje.

Broj učesnika konferencije

Za učešće na konferenciji prijavilo se 6.600 učesnika. Prvi dan konferenciju je pratilo 2.500 učesnika. Drugi dan konferenciju po sektorima pratilo je:

  • osnovno i srednje obrazovanje: 1400 učenika,
  • predškolsko vaspitanje i obrazovanje: 1000 učesnika,
  • inkluzivno obrazovanje: 400 učenika i
  • visoko obrazovanje: 120 učesnika.

Nije nam poznato da je do sada organizovana onlajn konferencija ovog obima u Srbiji, okruženju, ali i šire.

Snimak konferencije

Za sve zainteresovane koji nisu mogli pratiti konferenciju uživo 10. i 11. aprila, obezbeđeni su snimci kompletne konferencije kojima možete pristupiti preko sajta Centra za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu, tj. preko veb adrese http://edtech.center/sr/konferencija-2020/

Na istoj veb adresi možete pogledati i agendu konferencije, kratke biografije predavača i opise predstavljenih tema.