Извештај о реализованом састанку подружнице Педагошког друштва Србије у Бору

107

Састанак подружнице Педагошког друштва Србије у Бору одржан је 02.04.2019. године у просторијама Образовно-креативног центра (ОКЦ).

  1. Наташа Џаковић је представила семинар о пажњи који је реализован у Техничкој школи са препоруком јер је врло користан у настави. Представила је неке од инструмената за процену пажње које су добили на семинару као и вежбе за повећање квалитета концентрације код ученика. Материјали се могу искористити како за индивидуални тако и за радионичарски рад са целим одељењем.
  2. Наташа Џаковић је представила програм групног рада са ученицима на основу приручника „Anger Management with children – a solution focused approach“ који су стручни сарадници добили током обуке у организацији удружења „Кокоро“. Програм је реализован у једном одељењу четвртог разреда са око 20 ученика. Програм се базира на методама и техникама којима се подстичу ученици да препознају своја осећања, анализирају сопствене потребе и праве стратегију која им помаже да се носе са бесом, тугом, незадовољством и другим негативним осећањима. Ученици су на крају програма, добили сертификат.
  3. Милена Андријевић (породични психотерапет) је путем презентације представила ток индивидуалног саветодавног рада са ученицима као и приказ тока разговора са родитељима (индивидуални и групни). Скренута је пажња на „тешке“ моменте у разговорима и дат савет како превазићи отпор саговорника и наставити даљу сарадњу. Педагози су, између осталог, разменили и обрасце које израђују и користе за појачан васпитни рад.
  4. Разно: Наташа Џаковић је казала да истраживање о дистракторима пажње још увек није завршено тако да ће бити представљено на наредном састанку. Милена је предложила да наредни састанак буде у школи у којој она ради, у Брестовцу са чим су се педагози радо сложили. Педагози су се захвалили удружењу „Образовно-креативни центар“ на топлој добродошлици и гостопримству. Педагози су позвани да дају предлоге за дневни ред наредног састанка.

Програм управљања негативним емоцијама

Преузми документ (PPTX, Unknown)


Саветодавни разговори

Преузми документ (PPTX, Unknown)