Позив за учешће на радионици писања биографија знаменитих педагога на Википедији

39
Педагошко друштво Србије вођено значајем неговања и развијања језичке писмености и читалачких компетенција, наставља са активностима у овој области.

У претходном периоду одржана је радионица „Волонтери педагози у улози новинара“, затим је реализован онлајн сусрет са нашом вишеструко награђиваном књижевницом за децу и младе Јасминком Петровић о подршци развоју читања код деце и младих поводом Међународног дана књига за децу.

У том духу, организујемо активност писања чланака на Википедији у сарадњи са Викимедијом Србије. Радионицу ће предводити и са учесницима поделити своје велико знање и искуство у овој области, наша чланица и сарадница Николина Шепић, вишегодишње награђивана као најбоља уредница Википедије у свету.

Обуку писања на Википедији одржаће манаџер образовног програма Викимедије Србије Небојша Ратковић, који ће учеснике ближе упознати са коришћењем Википедије и могућност њене иновативне примене у настави.

Позивамо све заинтересоване чланове педагошког друштва Србије и студенте педагогије, да 20. априла у 9 часова дођете на Институт за модерно образовање који се налази на адреси Масарикова 5, да заједно допринесемо видљивости и већој доступности знања о знаменитим личностима наше професије.

Пријавите се за учешће на следећем линку: https://forms.gle/mYqEpd6PS4nJUJVt5

НАПОМЕНА: У циљу успешне реализације радионице, потребно је да отворите налог на Википедији на српском језику што можете учинити овде