5.12.2023. одржан састанак Подружнице стручних сарадника Рашког округа

98

У Свечаној сали града Краљева, одржан је састанак Подружнице стручних сарадника Рашког округа, на којем је разговарано о важним питањима и иницијативама у образовању.

Састанку су присуствовали стручни сарадници из Новог Пазара, Тутина, Рибарића, Рашке, Ушћа, Врњачке Бање и Краљева, укупно 72 стручна сарадника.

На дневном реду било је неколико тема:

1. Протокол о поступању у школи за децу оболелу од дијабетеса:
Милоранка Васовић, координатор Савеза друштава за борбу против шећерне болести Србије, представила је протокол усмерен ка деци са дијабетесом. Родитељи деце, Славица и Александра, поделили су сарадницима своја искуства и потребе своје деце у школи.

2. Школски пројекти:
Стручни сарадници представили су различите пројекте из својих школа, понудивши смернице за конкурисање и сарадњу унутар округа.

3. Информације од колега из школа, које су прошле екстерну евалуацију:
Колеге које су прошле евалуацију дељењем искустава пружиле су корисне савете и наставиле са разменом најбољих пракси.

4. Нова група стручних сарадника – Актив психолога и педагога запослених у основним и средњим школама у Србији:
Весна Богићевић, руководилац, представила је нову групу “Актив стручних сарадника” и подршку коју су добили од Педагошког друштва Србије и Друштва психолога Србије.

5. Текућа питања:
Састанак је завршен избором колеге Небојше за руководиоца дела подружнице у Новом Пазару, што ће допринети лакшем протоку информација.

Сви материјали са састанка били су прослеђени учесницима, а сусрет је показао висок степен ангажованости стручних сарадника у подизању квалитета образовања у Рашком округу.