17.6.2022. године одржан симпозијум „Промене у образовању и васпитању и значај компетентности директора и стручних сарадника за квалитет образовања и васпитања“

99
Симпозијум „Промене у образовању и васпитању и значај компетентности директора и стручних сарадника за квалитет образовања и васпитања“ одржан је 17.6.2022. у Месној заједници Липов Лад, (велика сала) у организацији Педагошког друштва Србије и Центра за учење, едукацију и развој креативности ,,Мина” из Чачка.
Окупили су се наставници, стручни сарадници и директори из Србије у циљу размене знања са предавачима и другим учесницима симпозијума како би унапредили властите компетенције и тиме допинели подизању квалитета образовања и васпитања.
Симпозијум су отвориле др педагошких наука Маја Врачар, председница Педагошког друштва Србије и педагог у Зуботехничкој школи и Горица Станојевић, специјалиста менаџмента у образовању и директорка Центра за учење, едукацију и развој креативности ,,Мина” из Чачка.
Предавачи су били Марија Крнета, виши саветник, руководилац у Сектору за средње образовање у Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије која је говорила на тему ,,Управљање образовним променама на нивоу образовне установе – поглед у жељено стање 2030“, Томислав Алавања, мастер лидерства у образовању, директор Зуботехничке школе у Београду, који је говорио на тему „Лидерство у образовању-Управљање образовним институцијама“ и др Зорица Ђоковић, директорка Техничке школе „Дрво-Арт“ у Београду која је говорила о “Променама у образовно-васпитној институцији и значај компетентности директора – пример добре праксе директора“
У завршном делу су председница Педагошког друштва Србије Маја Врачар и директорка Центра за учење, едукацију и развој креативности ,,Мина” Горица Станојевић сумирали закључке након одржаних предавања и питања учесника.
Надамо се да су учесници симпозијума понели дивне утиске и корисна сазнања.