Одржан састанак Подружнице мачванског округа

50

У свечаној сали Техничке школе Шабац, у четвртак 19.5.2022. године, са почетком тачно у подне одржан је састанак Подружнице мачванског округа.

Састанку су присуствовали представници основних и средњих школа из Шапца и околине. На дневном реду најзначајнија тема била је представљање и анализа резултата истраживања Значај и улога стручних сарадника основних и средњих школа током реализације наставе на даљину и наставе по комбинованом моделу, што је присутнима презентовала Биљана Дробњак, председник Подружнице.

Састанак је био изузетно продуктиван, уз веома значајну размену мишљења између чланова Подружнице, као и предлагање идеја за реализацију нових активности и истраживања. Неки од предлога односе се на организовање вршњачких едукација, чији би учесници били ученици из различитих школа, што би допринело интензивирању сарадње између школа, али и повезивању самих ученика. Поред тога, планирана је и израда инструмената за истраживање на тему менталног здравља, а реализација истраживања ће бити остварена почетком наредне школске године.

Председник и заменик председника су присутне чланове упознале и са предстојећом реорганизацијом рада Подружнице, која се односи на динамику рада и поновно изјашњавање о приступању Подружници (прикључивање нових чланова), али и потврду чланства тренутних чланова, што сматрамо да ће унапредити сам рад Подружнице.