Ресурси и прилози

Вести из подружница и секција

Вести из образовних институција и удружења

Facebook објаве

Објављено: 24.11.22

Pedagosko drustvo Srbije
Поштоване колегинице и колеге,
💡Представљамо вам програм стручног усавршавања ,,Планирање и реализација додатне образовне подршке ученицима/деци са сметњама у развоју у школи/предшколској установи” , кат.број 260
Детаљније инфорамције о програму погледајте у наставку објаве👇 или нас контактирајте на бројеве +381668013246, 011 2687-749.
Поздрав 🍁
... Прикажи вишеПрикажи мање
Погледајте на Facebook-у

Објављено: 21.11.22

Pedagosko drustvo Srbije
Светски дан детета обележава се 20. новембра, јер се овај датум подудара са годишњицом усвајања Декларације о правима детета 1959. године, као и Конвенције о правима детета 1989. године.

Као дан посвећен остваривању добробити деце, јесте прилика да се у јавности подстакне дискусија о значајним питањима, као и да се активирају ресурси за решавање глобалних питања како би дечја права била промовисана и како би се ојачала заједничка настојања изградње бољег света за децу.

Тема овогодишњег обележавања Дана детета је: Инклузија, за свако дете, где је, између осталог, акценат стављен на образовање, ментално здравље, искорењивање расизма и дискриминације, све веће утицаје климатских промена, као и текуће ефекте пандемије COVID-19.

Право за сву децу на једнакост и недискриминацију је срж Конвенције о правима детета и са недискриминацијом као једним од водећих принципа, ова прилика нас подсећа на посао који није довршен у погледу обезбеђивања инклузије сваком детету.
... Прикажи вишеПрикажи мање
Погледајте на Facebook-у

Објављено: 14.11.22

Pedagosko drustvo Srbije
Поштоване и уважене колеге и колегинице,

Педагошко друштво Србије расписује јавни позив за избор четири сарадника на пројекту ALARM RINGS FOR ALL OF US:SAVE WATER! Пројекат је одобрен за финансирање у оквиру Erazmus + пројеката (партнерства за сарадњу у области општег образовања, стручног образовања и обука и образовања одраслих), а креирали су га чланови Пројектног тима Педагошког друштва Србије.

Опште и детљаније инфромације о пројекту и пројектној пријави можете пронаћи на сајту Педагошког друштва Србије www.pedagog.rs/2022/11/14/javni-poziv-za-ucesce-u-erazmus-projektu/
... Прикажи вишеПрикажи мање
Погледајте на Facebook-у

Објављено: 08.11.22

Pedagosko drustvo Srbije
Поред прослављања Светског дана просветних радника, који се обележава 5. октобра још од 1994. године, многе земље одабрале су и датум који представља важан моменат за националну просвету.

У Србији, Дан просветних радника се обележава 8. новембра, јер се верује да је то датум рођења Вука Стефановића Караџића.

На данашњи дан, осим истицања значаја улоге просветних радника у трансформисању образовања и друштва, прилика је и да се начини остврт на подршку коју добијају у реализацији те улоге.

Професионална улога просветних радника захтева многобројне компетенције које континуирано треба усавршавати уз личну и друштвену одговорност за васпитање и образовање, као и за добробит ученика. Стога је важно истаћи да статус професије у великој мери зависи од самих просветних радника и њихове тежње да остваре високе стандарде у свом професионалном раду.

Професије са изразитом хуманистичком оријентацијом, каква је између осталог и сфера рада просветних радника, карактерише једна специфична одредница - немогућност повлачења оштре границе између професионалног и личног. О просветном раднику не само као о професионалцу, него, пре свега, као о личности која заузима и обавља одређену професионалну улогу, треба размишљати у контексту одређења природе и основне функције њиховог професионалног ангажовања, као и потребних предуслова за успешно обављање датог посла.

Начин на који ће они обављати свој посао и резултати које ће остваривати зависе од бројних фактора - поред интелектуалних и когнитивних важне су и друге способности и својства личности. Истицање повезаности професионалног и личног у професији просветних радника покреће не само питање њиховог образовања, већ и конципирања свакодневне школске праксе и њиховог рада.
... Прикажи вишеПрикажи мање
Погледајте на Facebook-у

Објављено: 07.11.22

Pedagosko drustvo Srbije
Поштоване колеге и колегинице, чланови Педагошког друштва Србије,
Представљамо вам волонтере који су изабрани након Јавног позива – ВОЛОНТИРАМ -ТАКО БИРАМ који је отворен током септембра. Пријавне формуларе нам је доставило 15 кандидата, након чега су обављени интервју и изабрали смо шест колегиница.
🍀 Велико нам је задовољство што су ПЕДАГОЗИ део нашег тима. 🍀
... Прикажи вишеПрикажи мање
Погледајте на Facebook-у
6,236ФановаЛајкуј
257ПратилацаПрати
253ПратилацаПрати
6ПретплатнициПретплати се

Постаните члан Педагошког друштва Србије

или обновите чланство и остварите стручну помоћ и друге бројне погодности!

Заштита од насиља и дискриминације

СОС телефон

0800/200-201

МЕЈЛИНГ ЛИСТА

Уколико имате проблема са пријављивањем на нашу мејлинг листу, или ако су Вам потребне додатне информације, кликом на овај линк погледајте детаљна упутства…

Instagram објаве