15.12.2022. године одржан састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога Смедерева

85

У Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању у Смедереву је у четвртак 15.12.2022.године одржан састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога. 

Марина Станојевић, психолог у ПУ “Наша радост” представила је обуку “На заједничком путу учења”. Размењена су мишљења међу стручним сарадницима који тренутно похађају ову онлајн обуку, а затим је разговарано о транзицији деце са сметњама у развоју и о потребним променама у досадашњој пракси.

Маријана Васиљевић, психологу ОШ “Бранислав Нушић” и спољни сарадник за питања насиља представила је стручним сарадницима промене и нове прописе, протоколе као што је препоручила корисне материјале за рад са децом и родитељима.

Марија Милошевић Несторовић, педагог у ТТПШ “Деспот Ђурађ” је представила начин аплицирања за пројекте  Еразмус+ из чега се изродила идеја да се истраживачки тим подружнице ове године преусмери на писање пројекта за који ће подршку тражити од Педагошког друштва Србије.

Договорено је да изабрани семинар буде реализован у првој половини фебруара 2023.године.

Тијана Ђокић је позвала чланове да приступе Педагошком друштву и узму учешће на наредним Сусретима педагога који ће се одржати 22.маја 2023.године на Филозофском факултету у Београду.