Пројекат “Заједно за децу”: акција “Kада читам дајем ритам”

200

Реализоване активности у оквиру акције „Kада читам дајем ритам“
ПУ “Радост“, Нови Бановци

Центар за неформално образовање „Други корак“ у сарадњи са ПУ „Радост“ у насељу Бановци Дунав спроводи акцију под називом „Kада читам дајем ритам“ у оквиру пројекта „Заједно за децу“ коју су подржали Центар за интерактивну педагогију и Педагошко друштво Србије, а у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво Србија. Циљ пројекта је пружање подршке деци из осетљивих група узраста до 8 година и њиховим породицама за грађење подстицајнијег контекста одрастања деце и квалитетнијим везама унутар породице.

Прва реализована активност  у оквиру акције  “Kада читам дајем ритам” – било је предавање за родитеље и запослене о значају читања малој деци.

Присутни на трибини су имали прилику да са предавачем Миљаном Марић, психологом из Новог Сада, размењују лична искуства и сазнају ново из ове области. Предавање је одржано 26.02.2019. године у централном објекту “Жирафица” ове предшколске установе. Број учесника на овој трибини је био 35.

Читалачка радионица одржана је 06. марта 2019. године за децу и родитеље и окупила је 25 родитеља, а одржана је у просторијама вртића “Херој мајор Горан Савић”. Родитељи су уживали у различитим играма које подстичу читалачку активност са децом и код деце.

Следећа активност била је трибина за родитеље о значају приповедања, причања и читања деци и са децом.

“Kњигом до дечје душе: како развијамо емоционалну писменост читајући деци ” је била тема  овог сусрета, а реализована је 19. марта 2019. године у 17 сати у централном објекту. Укупан број присутних на трибини је био 20.