Dana 22.02.2019.godine u Regionalnom centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Smed/erevu održana je konstitutivna sednica Podružnice stručnih saradnika.

Podružnica će raditi pod okriljem Pedagoškog društva Srbije čija je predsednica, gospođa Nataša Stojanović, prisustvovala događaju i prisutnima predstavila sva područja delovanja Pedagoškog društva Srbije kao i mogućnosti za saradnju sa institucijama i ustanovama.

Tokom sastanka je konstituisano predsedništvo:

  • predsednik – Tijana Đokić , diplomirani pedagog;
  • zamenici predsednika- Marina Stanojević, diplomirani psiholog i Tijana Todorov , diplomirani pedagog
  • zapisničar- Saša Bojanić Stevanović, diplomirani pedagog.

Članovi Podružnice stručnih saradnika u Smederevu  su pedagozi  psiholozi zaposleni u različitim ustanovama od predškolskog , osnovnoškolskog i  srednješkolskog obrazovanja do zaposlenih u drugim obrazovnim i ustanovama kulture. Sastanku su prisustvovale i predstavnice  stručnih saradnika sa teritorije Velike Plane , te je ostvarena saradnja i u okviru ove dve opštine.

Usvojen je program rada Podružnice stručnih saradnika u Smederevu  za školsku 2018 /219.godinu

Tijana Đokić je prezentovala svoj rad „Ekološko obrazovanje u smederevskim osnovnim školama“  predstavljen na Trećoj ekološkoj konferenciji sa međunarodnim učešćem „Smederevo ekološki grad“ uz izražavanje zahvalnosti pedagozima i psiholozima  zbog ostvarene saradnje na prikupljanju podataka.

Članistvo je izrazilo zadovoljstvo zbog aktiviranja organizovanog rada stručnih saradnika, razmenjene su bitne informacije koje pružajurazličite mogućnosti za saradnju među školama  ostalim institucijama.