У понедељак, 12. јуна 2017. године, са почетком у 11.00 часова, одржана је Секција предшколских педагога. Захваљујући уступању простора љубазних домаћина, састанак је одржан у пријатном амбијенту Дечијег културног центара  (мала сала), улица Таковска бр. 8 у Београду,

У оквиру прве тачке дневног реда представљен је пројекат мобилности „Подршка професионалном развоју предшколских педагога“, одобрен за финансирање у оквиру Еразмус+ пројекта. Сви присутни су позвани да конкуришу за учеснике мобилности од 01.07.2017. године. Присутни су обавештени, да ће од наведеног датума, све потребене информације о условима пројекта и условима конкурса за учеснике мобилности, бити доступне на сајту Педагошког друштва Србије.

Као следећа тачка дневног реда представљена је књига „Где станује квалитет – Развијање праксе дечијих вртића“ проф. др Живке Крњаје, Катедрa за предшколску педагогију.

Потом је отворена дискусија о овој теми и изнесени су предлози за даље састанке и укључивање предшколских педагога у рад Секције предшколских педагога.