tip a test za upis u prvi razred

U ovom forumu raspravljamo o svim aspektima rada pedagoga sa učenicima, saradnji sa nastavnicima i roditeljima...

tip a test za upis u prvi razred

Postod sanja v » 05 Jun 2006, 11:02

:twisted: molila bih one koji su u mogucnosti da mi posalju tip a test za upis prvaka u osnovnu skolu
Unapred hvala
sanja v

Pridružio se: 05 Jun 2006, 10:58

Postod Aleksa_Eremija » 11 Jun 2006, 09:13

Testove za upis prvaka u školu nije dozvoljeno razmenjivati i davati na uvid - posebno ne roditeljima. Ako radite u školi kao stručni saradnik testove možete naručiti od Centra za primenjenu psihologiju
Korisnikov avatar
Aleksa_Eremija
Administrator foruma diplomirani pedagog

Pridružio se: 21 Mar 2005, 18:40
zanimanje: pedagog

Postod sanja v » 11 Jun 2006, 10:30

HVALA PUNO!!!
sanja v

Pridružio se: 05 Jun 2006, 10:58

Postod bojana016 » 22 Okt 2007, 19:40

Mislim da oni neće poslati testove, ukoliko ne položis "taj neki kurs ili seminar" za primenu TIP-a 1. Ukoliko neko zna kad se održava seminar, MOLIM da mi javi. I ne postoji praksa da se šalje pedagozima, već psiholozima: :?:
bojana016

Pridružio se: 15 Sep 2007, 09:09

Postod Aleksa_Eremija » 23 Okt 2007, 13:49

Test ne narucuje strucni saradnik nego skola. Skoli salju - ne pitaju koje strucne saradnike skola ima
Korisnikov avatar
Aleksa_Eremija
Administrator foruma diplomirani pedagog

Pridružio se: 21 Mar 2005, 18:40

Postod Ruzica » 10 Mar 2008, 19:25

SKOLA U KOJOJ RADIM PRAKTIKUJE DA TESTIRANJE PRVAKA,PRE SVEGA ZBOG IZUZETNO VELIKO BROJA UCENIKA VRSE I PEDAGOG I PSIHOLOG SKOLE.
Posto vodim ove godine prvake, vec nakon tri meseca rada sve uciteljice isle su na razgovore sa njih dve. O svakom uceniku iznosile smo misljenje o radu, a one su eventualna neslaganja sa nama demantovale rezultatima sa testiranja dece. Tu sam po prvi put mogla otkriti i greske u procenjivanju ucenika. Tesko je priznati da gresis,ali ljudski je ispraviti svoju gresku i korigovati svoj rad.
Ruzica

Pridružio se: 09 Mar 2008, 16:56

Re: tip a test za upis u prvi razred

Postod nadjaNS » 02 Dec 2008, 14:40

Moje misljenje je da je taj test vec prevazidjen i da nema neku dijagnosticku vrednost.
nadjaNS

Pridružio se: 08 Dec 2006, 12:38

Postod lepotica » 02 Jul 2009, 17:02

Slazem se ,ni meni se ne svidja taj test
lepotica

Pridružio se: 17 Jun 2009, 17:26

Postod Ruzica » 05 Jul 2009, 23:38

Eto ima nas koji i drugacije mislimo. Test ne znaci da ako dete pokaze visok IQ da ce imati zagarantovan odlican uspeh ali otkriva brzinu razmisljanja deteta, forsira se logicno misljenje. Ipak jedno je sigurno vrlo retko se desava da deca koja na testu inteligencije imaju IQ ispod 100 mogu izboriti odlican uspeh. Do duse radim sa jednim ucenikom koji je imao 97 ali verujte to je gotovo svakodnevan rad sa majkom oko 3 sata i onda sa mnom dete radi 3 puta nedeljno po sat i jace.
Koliko sam cula oni su validni u prvih nekoliko meseci, mislim, oko 6 meseci. O testu inteligencije koji se koristi pri upisu u prvi razred najbolje vam mogu rci defektolozi.
Eto moje dete je bilo testirano u Yavodu, Dr Cvetko Brajovic,, u Beogradu. Testiranje je trajalo dva dana po sat i jace i konacan rezultat je bio 109. Objasnjeno je na stvari na koje treba da obratimpaznju. Pre mesec dana opet je testirana na WMA i tamo je test pokazao IQ 119. Vremenski oko 30 minuta je trajalo testiranje. A prosle nedelje sam je vodila na upis u prvi razred i testiranje je trajalo oko 25 minuta. Pedagog skole je testirala dete i skrenula nam je paznju, recimo, da suvise naokolo prica u odgovorima da bi trebala biti mnogo konkretnija. Jednom recju, pedagog je bila zadovoljna rezultatima ali nam nije saopstila vrednost IQ.
Ruzica

Pridružio se: 09 Mar 2008, 16:56

Povratak na Rad pedagoga sa učenicima, nastavnicima i roditeljima