Pitajte me....

Sve i svašta - ovde možete da diskutujete o svemu što vas interesuje a nije tema ostalih kategorija

Re: Pitajte me....

Postod TMN » 26 Okt 2009, 23:45

Nastavice se. Sa velikom zadovoljstvom cu da prenesem kako se ovde od kolevke pa do groba suva glupost digla na nivo vrednosti.
Evo jedan praktican primer a vi ga analizirajte. ("bogati" sam privremeno iskljucio dok ne instalisem Windows 7 :lol: )

Evo vidi ovako. Odem ti ja danas da primim vakcinu za H1N1. Prvi je dan za to, a ja racunajuci na guzve odem ranije. Trebalo je da pocne u 14:30, a ja sam vec bio u redu u 1 sat i to sedmi. Glrdam oko sebe, nema mnogo guzve. Dok sam se, (eh kako bi bogati fino leglo ovde) kad ono vec veliki red. E sada Kanadjani koji su jako mirni stoje ko ovce u redu niko ni da pokusa da bude padobranac, deca sela na pod u tom prljavom holu i igraju se (.....) sve u sesnajst. Kada je ponestalo stolica, odrasli ljudi mrtvi ladni sve u crnim kompletima seli na taj isti prljavi pod i mrtvi ladni citaju!!!! E to si (....) oni! Tupavi do panja. Pazi zamisli da ulazis u zgradu sa ulice, a vreme mutno, pomalo i kisi, i prvo naidjes na hol, e tu oni lepo posedase na pod. Idu oni i u klonju nije da ne idu. Pa se i vrate i sve gaze po tom holu gde se deca igraju a drugi nanjemu sede. I da probas da im to objasnis belo bih te gledali. Pa od malena to je normalno za njih.

O skolama cu pisati ovih dana, ali da znate to je katastrofa!

E i ovo moram da dodam:

Tu gde se daje vakcina. Onih laptopova na tone. Svi po lap top ispred njih. Doslovno, ali ni jedan se ne koristi. Prvo odes kod administrativca koji ti olovkom na formularu popuni sve podatke, i onda odes da cekas dok od nih 30 neko nije slobodan da te ubode! :twisted: . E kada je mesto slobodno ta sestra digne ruku a onda dezurni u prostoriji to vide pa i oni dignu ruku tako da dezurni u cekaonici znaju da je vreme da posalju osobe u tu prostoriju, a komputera na tone! Naravno da nosih taj list papira da sada ova moze da ga dopuni i da joj ostane. Prvo te ispita hiljadu pitanja a ti onako prestrasen cekas da te ubode, a ona melje li melje. A sve je moglo da se uradi sa mnogo manje ljudi....
TMN

Pridružio se: 21 Apr 2008, 12:51

Postod TMN » 27 Okt 2009, 00:00

Dina je napisao:
Уче ли деца страни језик?

TMN izgleda nisi video ovo pitanje,pa molim te odgovori i mene zanima-hvala ti.

:D :D :D :D :D :D
Oni uce jedino Francuski i to po nekom idi mi dodji mi sistemu. Gore nego sto sam ja ucio engleski u Jugoslaviji., ali ako hoces da stvarno naucid francuski moze: Ovde postoje srednje i osnovne skole koje su na francuskom, i mnoga deca ih pohadjaju tako da perfektno savladaju "kanadski' francuski.
Drugih stranih jezika ovde nema. Sta ce to njima. Pa strani filmovi se ovde ne prikazuju! Samo engleski filmovi.A upoznavanje stranih vrednosti i kulture je ovde nepoznata kategorija. Sta ce njima ruski, srpski ili ceski filmovi. Pa kome to treba! Po pitanju Francuskog to sto pisem vazi za Ontario. Kako je u drugim provincijama, ja ne znam. Mislim ima dobrih sansi da se u Alberti , Saskachevanu, Manitobi , i British Kolumbiji ne izucava ni Francuski. Esma Redzepova! Nikad culi!!!!
I pre nego sto odem i ovo:

Ima privatnih skola, nije da nema. Ali one su za elitu, i gle cuda ta elita se posle nigde ne pojavljuje u masovnim brojevima, tako da je to vise pitanje prestiza.
Javne skole postoje, a isto tako i katolicka crkva ima osnovne i srednje skole, koje DRZAVA finansira!!!!!!!!!!!!!!! Pa kada su hteli da to ugase digla se kuka i motika jer je to tradicija. To su isto skole kao i javne gradske skole isti premeti i sve to samo sto imaju veronauku...
A ima mogucnost da dete i ne ide u skolu. Da ostane kuci i da ga roditelji skoluju, pa onda polaze ispite.

Sve ovde moze osim da se ima normalna skola; a to ilustrujem ovom cinjenicom: Jedan profesor matematike u srednjoj skoli ne more neophodno da ima zavrsen prirodno matematicki fakultet, koji oni ne nemaju. To moze da predaje i recimo profesor hemije, kao sto fiziku recimo moze da predaje matematicar ili hemicar i tako dalje.... :twisted:
TMN

Postod Dina » 30 Okt 2009, 21:34

Da ostane kuci i da ga roditelji skoluju, pa onda polaze ispite.

TMN eto opet ja pitam,dok ne pita Ruzica.Da li je to onda vanredna skola,i vredi li to i za nize razrede?
Dina

Pridružio se: 03 Feb 2008, 10:07

Postod TMN » 31 Okt 2009, 00:08

Ne to nije vanredna skola! To je jedan vid skolovanja, potpuno izjednacen sa "redovnim" skolovanjem. :cry:

http://www.studentsforlife.net/ontario.html
TMN

Prethodni

Povratak na Svaštara